27 Ocak 2014 Pazartesi

ADNAN MENDERES 'BİR ZEYBEK SEVDASI' ETKİNLİĞİYLE ANILDI

ADNAN MENDERES 'BİR ZEYBEK SEVDASI' ETKİNLİĞİYLE ANILDI
Merhum başbakan Adnan Menderes, Demokrat Parti (DP) eski Genel İdare Kurulu üyesi Samet Ocakoğlu´nun konuşmacı olarak katılacağı 'Bir Zeybek Sevdası' etkinliğiyle anıldı.
Merhum başbakan Adnan Menderes´i konu alan ve Demokrat Parti (DP) eski Genel İdare Kurulu üyesi Samet Ocakoğlu´nun konuşmacı olarak katılacağı 'Bir Zeybek Sevdası- Başvekil Adnan Menderes´´ etkinliği, Konak Belediyesi´nin desteğiyle Konak Belediyesi Türkan Saylan Kültür Merkezi´nde gerçekleştirildi.
Büyük ilgi gören etkinliğe Kütahya Milletvekili Prof. Dr. İdris Bal, Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan ve çok sayıda davetli katıldı. Etkinliğin açılışında konuşan Türk Parlamenterler Birliği İzmir Şube Başkanı Metin Öney, 'Başvekil Adnan Menderes´in İzmir´de daha kapsamlı etkinliklerle anılması ve anlaşılabilmesi için çalışmalar yapmalıyız.
Ülkeye böylesine büyük hizmetler yapan ve milletin hafızasında müstesna mevkilerde anısı yaşayan Başvekil Adnan Menderes´in mezarının dahi bilinmediği karanlık günlerden böyle etkinliklerin yapılabildiği günlere gelinmesi ise fevkalade önemlidir' dedi.
Bir Zeybek Sevdası- Başvekil Adnan Menderes etkinliğine konuşmacı olarak katılan DP eski Genel İdare Kurulu üyesi Samet Ocakoğlu da, Adnan Menderes´in hayatından kesitler sundu. 2013 yılı Nisan ayında Aydın´da gerçekleştirdiği etkinlikte bir üniversite öğrencisinin söylediği sözlerini anımsatan Sametoğlu, '.
Bedenini, ruhunu, becerilerini, yaşamlarını hazine bellediği ortak değerlerimize adeta irat kaydedip bu âlemden gelip geçerken ardında her geçen gün büyüyen bir abide bırakan Merhum Başvekil Adnan Menderes´e ve babamın arkadaşlarına yönelik duygularım; Nisan 2013´de Aydın´da gerçekleştirdiğim etkinliğimizin ziyaretçisi bir üniversite öğrencimizin `Ben, ülkeme böylesine hizmetler yapmış bir şahsiyetin ismini taşıyan üniversitede eğitim görmekten onur duyuyorum´ sözlerinde kendine yer bulmaktadır.
Toprağı yiğit yatağı Aydın´dan yetişen ve Yunus´un söylediği `yiğit iken ölen´ şanlı zeybeklerden olan Başvekil Adnan Menderes- Bir Zeybek Sevdası etkinliği, gönüllerimizdeki duygularımızı, zihnimizin düşüncelerini, ritmimizi, iddiamızı ve umutlarımızı Konak Belediyesinin sanat salonlarından alıp memleketin en uzak köşesine ulaştıracaktır.
Başvekil Adnan Menderes adına etkinlik düzenlemenin sorumluluğunun bilincinde olarak, kıymet kadir bilen millet huzurunda teşekkür ederim. İfa ettiğimiz görev şahsıma bir kere daha onur vermiştir.
Merhum Başvekil Adnan Menderes´i ve babamın arkadaşlarını rahmet, saygı ve sevgi ile yâd ediyorum. Büyük yürüyüşümüz ve iddiamız Türkiye lehine sürdürülecektir. Zorluklarımız elbette istikametimizin güzelliğindendir' şeklinde konuştu. Bir Zeybek Sevdası - Başvekil Adnan Menderes etkinliği İzmir Devlet Türk Dünyası Dans ve Müzik Topluluğu’nun sanat gösterisiyle sona erdi. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder