5 Aralık 2017 Salı

27 MAYIS DAVASI YENİDEN YARGIYA TAŞINDI. (SAMET OCAKOĞLU)

SAMET OCAKOĞLU’NUN
27 MAYIS DARBESİ DAVASI HUKUKİ SÜRECİ KONULU
KAMUOYUNU BİLGİLENDİRME VE BASIN AÇIKLAMASI

27 MAYIS DAVASI YENİDEN YARGIYA TAŞINDI.

Kamuoyunda 27 Mayıs davası olarak bilinen ve hukuki sürecini toplumun vicdan duygusu ile takip ettiği 27 Mayıs 1960 askeri darbesinin doğrudan mağduru TBMM 11. Dönemi üyesi iken, darbe yaptırımı ile yassıada’ya konmuş merhum Milletvekillerinin tümüne ve  merhum Başvekil Adnan Menderes Hükümeti üyelerine ve yassıada öyküsünün haklarını gasp ettiği şahsiyetlere pilot dava özelliğindeki davam, 27 Mayıs Darbesi muhataplarından babam, 11. Dönem Manisa DP Milletvekili merhum Orhan Ocakoğlu’nun haklarının yargı kararı ile ihyası ve iadesi talebimle  2013 yılında Ankara Asliye Hukuk Mahkemesinde dava edilmişti.

Av. Gökhan Karateke tarafından hukuken temsil edildiğim davamızla eş zamanlı olarak ve aramızda belirlenen  hukuki yöntem sonucu davamıza katılan diğer yol arkadaşlarımızın talepleri ile  aynı içerikte bir diğer dava da Ankara 5. Asliye Hukuk Mahkemesinde açılmıştı.
2013-2015 yıllarında talebimin idari mahkeme yönünden reddi kararı ile gelişen hukuki süreçte davamız iç hukuk yollarını tüketmişti.

Davada hak sahipleri olarak, taleplerimizi yargıya taşırken konu edilen hukukumuzdan önce ülkemizin tarihine, demokrasi öykümüze ve ülkemizin yarınlarına karşı sorumluluk taşıyan ve öncelikle bu değerlere haklarımızın ihyası vesilesi ile hizmet çabasında olduk. Dava sebebi insanlık suçu işleyerek demokratik rejimimizi darmadağın etmiş ve kendi hukukunu oluşturmuş bir darbe döneminin gasp ettiği anayasal parlamenter haklarını idari mahkemeden talep edebilmemiz mümkün değildi ve akla uygun değildi. Darbe idari bir işlem değildir. Ayrıca davama dair kesinleşmiş mahkeme kararını ve dava dosyası içeriğini incelediğimizde,olup biten sindirilemiyor, geçiştirilemiyor. Ve idari mahkemeye başvuruyu talebimizin kanun yolu ve yetkili mahkemesi olarak kabul etmediğime ve böyle bir hukuki yanılgıya düşmediğime  şükrediyorum.

15 Temmuz Darbe teşebbüsü ve yürülükteki  OHAL süreci öncesinde görülmüş davamız bizler için demokrasi hukukunu, milli irade egemenliğini ve milletvekilliği haklarını ilgilendirmesi yönü ile tarihimizin en önemli davalarındandır. Milli vicdanda mümtaz yer edinmiş mazlum ama mağdur bir öykü adına açılmış davamızı ve haklı taleplerimizi bu halde adli raflara terk etmeye razı olmak mümkün değildir. Yaşayan bilir. Çok zor, yıpratıcı ve külfetli bir süreçtir.

Sonuç olarak anayasal hukuk devletinin kanun yolunu kullanmakla ‘’ Yargılanmanın Yenilenmesi ‘’ ve davamızın adli yargıda muhakeme edilerek talebimizdeki gibi kararı talepli başvurumuz  04.12.2017 tarihinde Asliye Hukuk Mahkemesinde dava edilmiştir. Hak vardır, hukuku olmalıdır. Yaşayan bilir. 27 MAYIS DAVASI YENİDEN YARGIYA TAŞINMIŞTIR. Çabamız inşallah musubetten rahmet üretilmesine vesile olmaktır. Namerde düşmüş narı yiğide ve sahibine  iade etmektir. Bu vesile ile bu haklı davadaki yol arkadaşlarıma ve avukatım av. Gökhan Karateke'ye teşekkür ediyorum. 
Saygıdeğer Yazılı ve Görsel Medya kuruluşlarımıza,kamuoyuna ve öyküye aidiyeti olanlara saygı ile duyurulur.

SAMET OCAKOĞLU
27 MAYIS DAVASININ DAVACISI

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder