7 Haziran 2013 Cuma

Aydın'dan Samet Ocakoğlu'na Onur Veren Teşekkür

Aydın'dan; "Samet Ocakoğlu'na Onur Veren Teşekkür"
Aydınlılar, Adnan Menderes'in yaşam öyküsünü ve hizmet dönemini konu alan "Başvekil Adnan Menderes Yaşam Öyküsü Sanatsal Bilgi Sunumu" sergisini hazırlayan ve eserleri Aydın'a bağışlayan Samet Ocakoğlu'na teşekkür etti. 
(07 Mayıs 2013, İHA: 4604282)
Aydınlılar, Adnan Menderes'in yaşam öyküsünü ve hizmet dönemini konu alan "Başvekil Adnan Menderes Yaşam Öyküsü Sanatsal Bilgi Sunumu" sergisini hazırlayan ve eserleri Aydın'a bağışlayan Samet Ocakoğlu'na teşekkür etti.
Aydın Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü'nün teşvikiyle demokrasi şehidi merhum Başbakan Adnan Menderes"in "Yaşam Öyküsünü ve Hizmet Dönemini" özgün baskı sanat materyalleri ile güncele aktaran bilgi sunumu etkinliğinin kapanışında Kültür ve Turizm İl Müdürü Nuri Aktakka, eseri hazırlayan Samet Ocakoğlu'na etkinlik programı anısına bir teşekkür belgesi tevdi etti.
İl Müdürü Nuri Aktakka, Aydın Kültür Merkezi Sanat Galerisinde düzenlenen etkinlikte yaptığı açıklamada, "Başbakanlarımızdan Merhum Adnan Menderes'in manevi şahsiyetine hizmet ve demokrasi bilincinin yaşatılması, gelecek nesillere aktarılması amacıyla Müdürlüğümüz bünyesinde yapılan Adnan Menderes'in yaşam öyküsünü ve hizmet dönemini aktaran sanatsal bilgi sunumu çalışması için Samet Ocakoğlu'na Aydınlı hemşerilerimiz adına teşekkür ederim" dedi.
Çalışmasına Aydın'a gösterilen ilgi için teşekkür eden Samet Ocakoğlu da, eserlerin bir bölümünü tüm Aydın halkına hediye ettiğini belirterek, "Merhum Başvekil Adnan Mendres'e sanat kulvarlarında hizmet edebilmekten ve Aydın Valiliği, İl Kültür Turizm Müdürlüğü bünyesinde ve seçkin kadroları ile müştereken programımızı tamamlamaktan onur duyuyorum. Başta İl Kültür Turizm Müdürümüz Nuri Aktaka olmak üzere müdürlüğümüzün tüm mensuplarına en samimi duygularımla teşekkür ederim. Lütfedilen toplantı, bütün yorgunluklarımıza değmiştir. Siz, çok değerli bürokratlarımızın katkı ve destekleri ile gerçekleştirilen etkinliğimizin üretebildiği bütün iyi duygular inşallah daima sizlerle olsun. Kabul buyurursanız her biri el emeği, göz nuru Başvekil Adnan Menderes sanatsal bilgi sunumunun materyallerinden dilediklerinizi müdürlüğümüz aracılığı ile Aydın Kent Arşivine bağışlamak istiyorum. Bu vesile ile etkinliğimizin yurdun bir ucundan diğer tarafına duyurulmasını haberleri ile sağlayan haber ajanslarımıza ve yazılı, görsel medya kuruluşlarına, etkinliğimize katkıda bulunan ve ziyaret eden dostlara huzurlarınızda ve bu topraklar üzerinde en samimi duygularımla teşekkür ederim. İzinleriniz ile ifade etmek dileğindeyim. Aydın Valiliği, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü koordinasyonunda her türlü takdir duygusunu hak ederek gerçekleştirilen 'Milli Mücadelenin Aydınlı önderleri toplantıları' konusunda da bir temennimi dikkatlerinize sunmak isterim. Rahmetle anıyorum. Aydın ve Havalisindeki silahlı direnişin önderlerinden olan Galip Hoca şahsiyetinin hizmetleriyle etkinlik programında olması Aydın'ın şahsiyetine uygun olacaktır. Eğer bu görev şahsıma tevdi edilirse üzerimize düşen vazifeyi yapmanın peşine düşeceğimi ve bundan da büyük onur duyacağımı ifade ederim. Şahsım ve temsil etme çabası içinde olduğumuz tüm değerler adına Aziz ve Muhterem Adnan Menderes'e ve ailesinin tüm mensuplarına, yine bu topraklar üzerinde Merhum Aydın Menderes Beyefendiye ve hepinize saygılarımı sunarım. Hizmetimizi kabul etmekle mütevazi şahsiyetimi onurlandırdınız. Teşekkür ederim" diye konuştu.
Aydın Kütüphane Müdürlüğü mensuplarının seçtiği Başvekil Adnan Menderes temalı 30 sanatsal materyal, eserin hak sahibi Samet Ocakoğlu tarafından Aydın Halkına bağışlandı ve Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü'nün koordinasyonunda Aydın İl Kütüphanesi yöneticilerine teslim edildi. Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü'nün bağışlanan sanatsal materyaller arasından seçeceği eserler; Aydın Valiliği, Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü, Aydın Polis Meslek Yüksek Okulu ve Çakırbeyli Muhtarlığı arşivine tevdi edecek. Samet Ocakoğlu tarafından bağışlanan Başvekil Adnan Menderes Sanatsal Bilgi Sunumu materyalleri Aydın Kent Arşivi envanterine dahil edilerek Aydın Kütüphanesinde bağış amacına uygun olarak kamu yararına kullanılacak. - 
iha;AYDIN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder