14 Mayıs 2013 Salı

27 MAYIS'IN RÖVANŞI

DEMOKRAT PARTİ'DEN 27 MAYIS RÖVANŞI
GÜLTEKİN UYSAL
Demokrat Parti, TBMM'ye başvurarak, 1950 seçimlerinde iktidara gelişlerinin yıldönümü olan 14 Mayıs'ın "Demokrasi Bayramı" olarak kutlanmasını önerecek. Genel Başkan Uysal, "Siyasetin ekolojik dengesi bozuldu biz düzelteceğiz" dedi
ANKARA
1946'da kurulan ve 1950 seçimlerinde yüzde 52,7 oy alarak iktidara yerleşen Demokrat Parti'nin Genel Başkanı Gültekin Uysal AKŞAM'a konuştu. Henüz 35 yaşında olmasına rağmen, siyasi deneyimiyle, geçtiğimiz yıl yapılan kongrede Genel Başkanlık koltuğuna oturan Uysal, Türkiye'nin giderek merkez siyasetten koptuğunu söyledi. "Siyasetin ekolojik dengesi bozulmuş durumda. Bu dengeyi sağlayacak olan da biziz" diyen Uysal şu mesajları verdi:
TÜRKİYE'DE SİYASET SIKIŞIK
Türkİye'de sıkışan siyaseti açacak anahtara, milletin önceliklerinin TBMM'ye yansıdığı bir iklime ihtiyaç var. Uçlara kaymış siyaseti yeniden merkez değerlerde yapmak, bugün milli güvenlik stratejimiz olarak baktığımız demokrasi çerçevesinde siyaset yapmak çabası içindeyiz. Bugün Türkiye'deki sorunlar bizim temsil ettiğimiz, demokrasi, birlik ve beraberlik gibi değerlerin sağlanmasıyla sağlanabilir.
DP'nin milletin desteğini alarak iktidara gelişinin 63. Yılını, Başta İstanbul, Ankara ve İzmir'de ve il teşkilatlarımızda kutlayacağız. DP'nin iktidarı, sadece çok partili sisteme geçiş açısından değil, milletle devlet arasındaki duvarların ortadan kalkması açısından da bir dönüm noktasıydı. Demokrasi dışı bir müdahaleyle sonlandırıldı. 27 Mayıs müdahalesinin ardından "Hürriyet Bayramı" kutlanmaya başlanmıştı. Biz de iktidara gelişimizin yıldönümü olan yarın TBMM'ye başvurarak, 14 Mayıs'ın "Demokrasi Bayramı" olarak kutlanması için girişimde bulunacağız.
BARAJ İŞLEVİNİ YİTİRDİ
Bugün Türkiye'de ne yazık ki "negatif siyaset" anlayışı var. PKK uzantısı partileri önlemek için konulan seçim barajı işlevini yitirdi. Artık çok rahat siyaset yapar hale geldiler. Bu baraj nedeniyle de vatandaş "A partisi gelmesin diye B partisine oy verme" eğilimi gösteriyor. Bu durumda seçmen tercihlerinin sandığa yansımasını engelliyor. Yani bu yapıda seçme hakkı bile insanların elinden alınıyor.
Süreçte vatandaş muhatap alınmalı
Çözüm sürecinde geldiğimiz noktada iktidar yanlış teşhisler üzerinden yanlış bir uygulama yapıyor. Aklı başında hiç kimse zaten insanların bibirlerini öldürmesini istemez, desteklemez. Başlatılan süreçte muhatap vatandaş olmalı. Barış süreci etnik, bölücü, siyasi hareketleri, terörü bir eşik olarak konumlandırılıyor. Bölge etnik siyasete mahkum ediliyor. Bölgede milli birlik ve beraberlikten yana tavır alan vatandaşlar ofsayta düşürülüyor. Bu zamana kadar birlik ve beraberlik çizgisinde mücadele vermiş insanlar BDP çizgisinde siyaset yapmak zorunda bırakılacak. PKK bölge halkının meşru temsilcisiymiş gibi gösteriliyor. Bu yapının karşısında sivil alanda silah ortadan kalksa bile mahalle baskısı ortaya çıkacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder