19 Eylül 2013 Perşembe

Merhum Adnan Menderes Anıldı; NACİ AKIN - MANİSA

Merhum Adnan Menderes Anıldı


 27 Mayıs darbesini müteakip Yassıadada yargılanarak idama mahkum edilen ve 16-17 Eylül 1961 tarihlerinde İmralı adasında infaz edilen merhum Başbakan Adnan Menderes ve Bakanları Fatin Rüştü Zorlu ve Hasan Polatkan ölümlerinin 52. yılında Manisa'da düzenlenen törenle anıldı. Menderes'in Işığı Derneği Genel Merkezi önünde sabah saatlerinde şehit Başvekil Menderes ve kader arkadaşlarının ruhları için lokma döküldü bilahare Dernek merkezinde bir toplantı gerçekleştirildi. Toplantıya Dernek Başkanı Cansın Tunçdirek, yönetim kurulu üyeleri ve Yassıada'da yargılanarak 4 sene iki ay hapse mahkum edilen Demokrat Parti Manisa Milletvekili Atıf Akın'ın oğlu ve son seçimlerde DP Manisa Milletvekili adayı olan Naci Akın katıldı.
         Dernek Başkanı Cansın Tunçdirek açış konuşmasında Menderes ve arkadaşlarının aziz hatırası önünde saygıyla eğiliyoruz dedi. Kurucu Başkan Cihan Canuyar da Menderes'in bu ülkeye kazandırdıklarından söz ederek aziz şehitlerin her türlü zulme rağmen milletin gönlünde taht kurduğunu söyledi.
         Naci Akın da konuşmasında aradan geçen 52 yıla rağmen Menderes'in aziz milletin gönlünden çıkmadığını ve bunca yıl sonra ona sahip çıkmaya tevessül edenler olduğunu söyledi. Akın konuşmasında şu görüşlere yer verdi:
         "Bugün rahmetli Menderes ve arkadaşlarının cinayete kurban edildiklerinin 52. yılını idrak ediyoruz. Cinayet diyorum çünkü temyizi olmayan, serbestçe savunma hakkı verilmeyen, doğal olmayan düzmece bir mahkemenin aldığı kararın infazı cinayet değil de nedir. Menderes ve arkadaşları kamu vicdanında aklanmışlar ve milletin gönlüne taht kurmuşlardır. 52 yıl sonra bugün onun adına mevlitler okutup, lokmalar döktüren kuruluşlar ve siyasi partiler var, kendisini Menderes'e benzetmeye kalkışanlar var, bugünkü hadiseleri 27 Mayıs öncesindeki hadiselere benzetmeye kalkanlar var. 27 Mayıs öncesinde gençlerin, harbiyelilerin katledildiği, kıyma makinalarında kıyılarak asfalta karıştırıldığı gibi daha nice haberler muhalif basının manşetlerinde yer alıyor ve ordu kışkırtılıyordu. Oysa bugün gazeteleriyle, televizyonlarıyla, internet medyasıyla hatta uydu görüntüleriyle her şey ortadadır hiçbir şey gizli kalamamaktadır. Bugünle 27 Mayıs arasında benzerlik kurmak halkı yanıltmaya çalışmaktan başka bir şey değildir. Bir kere Menderes asla din istismarı yapmamış, aksine ezanın özgün haline getirilmesinde dahi CHP'li bazı milletvekillerini dahi ikna ederek toplumsal bir uzlaşma sağlamıştır. Kim bugün Menderes adına bir şeyler yapıyorsa helali hoş olsun ama kimse de bunu bir siyasi istismar vesilesi yapmasın. Bırakınız 27 Mayısın gerçek mağdurları ve mazlumları olan bizler o acı günleri n yıldönümünü dilediğimizce yaşayalım. Türkiye bugüne kadar ne çektiyse Atatürk’ü istismar edenlerden, dini istismar edenlerden, laik Cumhuriyeti istismar edenlerden çekti bugün de birileri çıkıp Menderes'in  aziz hatırasını istismar etmeye kalkıyorlar. Siz önce Menderes'in aziz hatırasına saygı gösterin onun millet ve memleket sevgisine sahip olun, halka zulmetmeyin, Yassıadayı imara açarak eğlence merkezi haline dönüştürme projesinden vazgeçin. Demokrasiye ve demokratlara saygı duyun, milletin taleplerine kulak tıkamayın. Türk demokrasi tarihinin bu kara gününün yıldönümünde bir de yandaş medya gurupları eliyle, dizilerle hadiseler çarpıtılarak Menderes'i küçük düşürmeye çalışılmaktadır. Bu ülkeye ve bu millete yaptığı onca hayırlı hizmetler ülke kalkınmasına ve ilerlemesine sağladığı katkılara rağmen yalan yanlış ve çarpıtılmış sahnelerle, Menderes’in gönül ilişkileri öne çıkarılmak istenilmektedir. Böylelikle o iyi adamdı ama bakın işte böyle de işleri vardı bizde bunlar yok denilmek istenilmektedir. Türk milleti Menderes'i olduğu gibi kabul etti ve bağrına bastı, onu küçük düşürmeye kimsenin gücü yetmez. Aziz şehirlerimizin ruhlarını şad ediyor yüce milletimize baş sağlığı diliyorum."

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder